Corona maatregelen oktober 2020

By 16 oktober 2020Corona

Per 14 oktober 22:00 zijn weer strengere corona maatregelen ingegaan. We zetten de veranderingen op een rij.

Zware maatregelen voor o.a. dorpshuizen en kulturhusen.
Sinds 14 oktober 22:00 zijn de nieuwe corona-maatregelen ingegaan met vergaande gevolgen voor maatschappelijke gebouwen. De maatregelen kunnen per veiligheidsregio verschillen, maar de hoofdlijnen komen overeen. Dorpshuizen, kulturhusen en andere accommodaties moeten met de volgende zaken rekening houden.
Alle horeca is gesloten. Ook horeca ondersteunend aan activiteiten is verboden. Dus geen koffie/thee bij een vergadering, bruiloft of begrafenis.  
Maximaal 30 personen in een zelfstandige ruimte, mits voldaan aan de 1,5 meter regel. Een uitzondering geldt voor uitvaarten, onderwijs en educatieve activiteiten, kinderopvang, jeugdactiviteiten tot 17 jaar. Een zichtbaar gescheiden podium wordt tevens als zelfstandige ruimte gezien. Bezoekersstromen dienen te allen tijde gescheiden kunnen worden.
Bij een huwelijksvoltrekking mogen maximaal 30 personen incl. kinderen aanwezig zijn. Bij het huwelijksfeest/receptie mogen maximaal 4 personen aanwezig zijn excl. kinderen tot 12 jaar.
Voor doorstroom locaties zoals bibliotheken en musea worden een maximaal aantal bezoekers vastgesteld en is een winkelmandje verplicht. De bibliotheken hebben hier een helder protocol voor.
Het is verboden te sporten in een groep van meer dan 4 mensen en waarbij de 1,5 meter niet kan worden nageleefd. Douches en kleedkamers blijven gesloten, toiletten mogen open blijven. Grensgevallen zoals koersbal, biljard en kaarten worden gezien als activiteiten, maar dienen voor de zekerheid te worden overlegd met de gemeente.
Afstemmen activiteiten
Ons advies is om activiteiten die discutabel zijn altijd af te stemmen met lokale instanties. Raadpleeg eerst de regionale noodverordening en stem vervolgens af met de gemeente welke activiteit wel of niet kan. De gemeente handhaaft aan de hand van de vastgestelde noodverordening.
Downloads noodverordeningen per 14 oktober 2020

Download noodverordening Veiligheidsregio Twente
Download noodverordening Veiligheidsregio IJsselland
Download noodverordening Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland