Nieuws


25 november kennissessie over de uitdagingen van onze tijd

By | Dorpshuis, Duurzaamheid, Financieel, kulturhus, MFA, Opleiding, participatie, subsidie, Uncategorized, vrijwilligers

Kijkend naar onze exploitatie, bestuur en vrijwilligersbestand zien en voelen we het allemaal: het moet heel snel heel anders, maar… HOE DAN?! Tijdens de kennissessie op 25 november in Heeten neemt Ferenc van Damme ons mee in de radicaal veranderende wereld en wat onze plek is als dorpshuis of kulturhus.  

Read More

Sociale Hypotheek Overijssel

By | Dorpshuis, Financieel, kulturhus, MFA, subsidie

De provincie Overijssel heeft vanaf 8 november 2022 een derde tranche van de succesvolle regeling Sociale Hypotheek opengesteld voor dorphuizen, kulturhusen en mfa’s. Organisaties kunnen een aanvraag tot maximaal € 5.000,- doen ter versterking van hun organisatie. De provincie Overijssel vraagt inzet van vrijwilligersuren gekoppeld aan maatschappelijke activiteiten als tegenprestatie.

Read More

Huswerk: trainingen maatschappelijk vastgoed in september 2022

By | Dorpshuis, Financieel, kulturhus, MFA, Opleiding, participatie, programmering, vrijwilligers

In mei en juni van dit jaar hebben we in samenwerking met Saxion Hogeschool en de provincie Overijssel 4 trainingsdagen gehouden voor dorpshuizen, kulturhusen, mfa’s en sportaccommodaties onder de naam Huswerk. De reacties van de deelnemers waren zeer positief. In september herhalen we deze 4 trainingen nog een keer in Dalfsen. Wil je meedoen? Laat het ons weten!

Read More

Meer mogelijk met teruggaaf energiebelasting

By | Duurzaamheid, Financieel, kulturhus

Vanaf 2000 kunnen kerken en instellingen van maatschappelijke, culturele of sociale aard hun energiebelasting terugvorderen. Dorpshuizen zijn vanaf 2006 aan dit lijstje toegevoegd en velen maken hier dankbaar gebruik van. Echter, veel multifunctionele accommodaties en kulturhusen passen niet in het profiel van een dorpshuis en vallen daardoor buiten de boot. Dus geen cent teruggaaf energiebelasting.

Read More