Ook in 2021 provinciale steun voor Overijsselse accommodaties

By 3 februari 2021Corona, Financieel

Goed nieuws voor Overijsselse dorpshuizen en kulturhusen. Ook in 2021 steunt de provincie Overijssel maatschappelijke accommodaties met kennisvouchers en de sociale hypotheek. De kennisvouchers zijn per direct beschikbaar en de sociale hypotheek wordt per 1 maart 2021 weer opengesteld.

Accommodaties zijn zich bewust dat ook 2021 een loodzwaar boekjaar wordt. Financiële middelen worden verder uitgeput en de druk op medewerkers, vrijwilligers en verenigingen neemt toe. Gelukkig biedt de provincie Overijssel een helpende hand.
Kennisvoucher
Heb je in Overijssel een vraagstuk binnen je accommodatie waarvoor je iemand in wilt huren? Bijvoorbeeld vragen over je exploitatie, of mogelijkheden om te ondernemen. Dan kun je een beroep doen op de regeling ‘Vitale en gezonde samenleving 2021’. Ook de adviseurs van Onze Gebouwen kunnen via deze regeling kosteloos worden ingezet.
Per initiatief is een bedrag van maximaal €2.500,- beschikbaar. De aanvragers delen hun ervaringen op het platform Samen Voor Elkaar Overijssel. Ook sportverenigingen en lokale initiatieven kunnen van deze regeling gebruik maken. Klik hier voor meer informatie over de regeling ‘Vitale en gezonde samenleving 2021’ voor het aanvragen van de kennisvoucher.

Sociale hypotheek
In 2020 is voor het eerst proefgedraaid met de sociale hypotheek en dat is goed bevallen. In het kort betekent dit het volgende: je sluit als accommodatie een hypotheek af bij de provincie, die je aflost met sociale inspanning. De resultaten deel je met het provinciale netwerk. Met de subsidieregeling Sociale Hypotheek wil de provincie ondersteuning bieden en tegelijkertijd investeren in de rol van accommodaties in hun directe omgeving. De sociale hypotheek is per 1 maart 2021 aan te vragen via deze link..

Meer informatie
Wil je meer weten? Neem dan contact op met met Jeroen Geerdink van Onze Gebouwen tel: 06 520 585 18, of met Kris Pals van de provincie Overijssel, tel: 038 499 83 32 of per e-mail K.Pals-Krukkert@overijssel.nl.