Geef je op voor de trainingen in juni 2023: Programmeren, Communicatie en Financiën

In juni 2023 zijn er weer Huswerk-trainingen voor bestuurders en medewerkers van maatschappelijke accommodaties rondom financiën, communicatie/social media en programmeren. Bekijk het programma en geef je op!

Het besturen en runnen van een dorpshuis, mfa of kulturhus is uitdagend en complex. Door parate kennis ben je beter in staat deze taken uit te voeren en jouw accommodatie te laten bloeien. Daarom biedt de provincie Overijssel in juni 2023 drie trainingen aan voor bestuurders en mederwerkers van dorpshuizen, mfa’s, kulturhusen of sportaccommodaties. Selecteer welke trainingen jij wilt volgen en meld je aan. De deelname is gratis, geef je op via de aanmeldknop onder aan deze pagina.
Training Programmeren=doen!
Vrijdag 2 juni 2023 9:00 – 12:30 in het Spookhoes Hertme
Zonder programma geen bloeiende ontmoetinsplek, gezonde exploitatie of actieve samenleving. In deze training leren we je een breed gedragen activiteitenprogramma samenstellen. We kijken naar social programming en hoe je via activiteiten verbinding maakt met je gemeenschap.
Training Financiën: de basis op orde. 
Donderdag 8 juni 19:00-22:00 in MFA De Beuk, De Krim
In deze training over financiën leren we je door de cijfers heen te kijken om zo je eigen exploitatie te verbeteren en de vinger op de zere plek te leggen. Maar ook: wat doet het wegvallen van inkomsten met je exploitatie en hoe kun je dat oplossen? Tevens kijken we naar een nieuwe subsidie mogelijkheid van de provincie.
Training Communicatie/Social media
Vrijdag 16 juni 2023, 9:00-12:30 in Kulturhus Hoge Hexel

We willen je laten zien hoe je de zichtbaarheid van je vereniging kunt vergroten. Door effectief gebruik te maken van je website en socials, verhoog je de deelname aan jouw activiteiten. Je krijgt handvatten om je eigen communicatieplan/social agenda te maken. Deze training wordt verzorgd door Saxion Hogeschool.

De trainingen worden aangeboden door de provincie Overijssel in samenwerking met Onze Gebouwen, Kulturhus Borne en Saxion Hogeschool. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname.