Goed besturen is vooruit kijken

By 23 maart 2021Corona, Financieel

Het is al vaak gezegd: de wereld is sterk veranderd tijdens Corona, zo ook de uitgangspunten voor uw exploitatie. Hoe gaat uw maatschappelijke accommodatie om met deze veranderingen? Tijd om te kijken waar u over 5 jaar wilt staan.Nu de accommodaties nog steeds gesloten zijn, is dit hét moment om kritisch te kijken naar de toekomst van de eigen organisatie. NRC kopte eind februari “Het geld van de gemeenten raakt op, en dat gaat iedereen merken”. En dit is niet de enige verandering die invloed heeft op het maatschappelijke domein. Ontmoeting en dienstverlening hebben nieuwe invulling gekregen. Accommodaties hebben achterstand in hun onderhoudsvoorzieningen vanwege het corona-gat. Verenigingen staan sterk onder druk. Ouderen weten niet of ze zich straks veilig voelen om weer actief deel te nemen. Veel vraagstukken die om heroriëntering vragen.
Vooruit kijken
U kunt het verschil maken door zelf initiatief te nemen en vooruit te kijken naar de toekomst. De belangrijkste vragen die voor uw organisatie gelden zijn:

• Wat willen we zijn en doen en voor wie? (toetsing missie/visie en kerndoelen)
• Hoe betrekken wij de gemeenschap bij onze programmering? (vraag gestuurd aanbod en participatie)
• Welke mogelijkheden zijn er om te ondernemen? (nieuwe dingen doen)
• Welke mogelijkheden zijn er om bij bezuinigingen toch dezelfde sociale output te leveren.
Laat dit proces begeleiden door professionals om tunnelvisie te voorkomen. De Provincie Overijssel heeft hiervoor middelen ter beschikking gesteld middels de kennisvouchers. Wij schreven hier al eerder over, wij ondersteunen u graag met de aanvraag. Wacht niet langer en kom in actie en laat ons met u meedenken.